7 syytä käyttää auringonkukkaöljyä kosmetiikan raaka-aineena

7 syytä käyttää auringonkukkaöljyä kosmetiikan raaka-aineena

12.11.2018


Tiesitkö että auringonkukka on vuosituhansien ajan ollut hyvin arvostettu kasvi ihon- ja kauneudenhoidossa. Amerikan intiaanit viljelivät sitä jo noin 3000 vuotta eKr. Auringonkukkaa käytettiin rauhoittamaan käärmeenpuremia. Arvokasta öljyä intiaanit levittivät iholle ja hiuksille.

Auringonkukkaöljyä on pidetty pitkään salaattiöljynä ja ruuanvalmistuksen perusöljynä. Nykyisin kauppojen hyllyt tursuvat oliiviöljyä ja rypsiöljyä. Auringonkukkaöljy on saanut väistyä.

Kosmetiikkapuolella tilanne on toinen. Auringonkukkaöljy on uinut jo teolliseen kosmetiikkaan. Sitä pidetäänkin yhtenä parhaista ihonhoitoöljyistä. Auringonkukkaöljyyn on pakattu runsaasti ylivertaisia ominaisuuksia. Jos haluat käyttää vain yhtä öljyä kauneudenhoitoon, yksi parhaimmista vaihtoehdoista on silloin auringonkukkaöljy.

Kun valitset kosmetiikkakäyttöön auringonkukkaöljyä, valitse aina kylmäpuristettu öljy. Lisäksi on tietysti erittäin suositeltavaa, että öljy on luomua.

Mikä tekee auringonkukkaöljystä niin ylivertaisen kotikosmetiikan raaka-aineen

Siihen on olemassa monia syitä.

  1. Auringonkukkaöljy imeytyy iholle erittäin hyvin; auringonkukkaöljyn koostumus sopii iholle hyvin eikä jätä ihoa rasvaisen tuntuiseksi.

 

  1. Hyvä kantoöljy; auringonkukkaöljy soveltuu kantoöljyksi yrttiuutoksiin ja miedoksi pohjaöljyksi monelle tuotteelle. Se on hellävarainen ja mieto öljy. Sitä käytetään yleisesti myös vauvojen tuotteissa.

 

 

  1. Hyvin kosteuttava öljy; auringonkukkaöljyn vitamiinit auttavat ihoa säilyttämään kosteutensa. Kylmäpuristettu, tuore auringonkukkaöljy sisältää runsaasti E-vitamiinia. Siinä on myös A-, C- sekä D-vitamiineja. Öljyn laatu kannattaa aina tarkistaa myyjältä. varsinkin tuoreus ja säilytys ovat avainasemassa, jotta vitamiinit säilyisivät.

 

  1. Ei tuki huokosia; akne-iholle sopivia öljyjä on muutamia. Auringonkukkaöljy on niistä yksi. Se ei tuki huokosia. Jos haluat valmistaa akneiholle soveltuvia voiteita on öljyjen koostumus silloin erittäin ratkaiseva.

 

  1. Vähentää ikääntymisen merkkejä; Auringonkukkaöljyn antioksidantit taistelevat iholla hapettumisreaktioita vastaan. Se sisältää runsaasti E-vitamiinia, joka on erittäin tehokas antioksidantti. E-vitamiini toimii suoraan iholla. Ihon kollageeni ja elastaani pysyvät kimmoisampina pitempään.

 

  1. Lieventää ihon karheutta ja punoitusta; Auringonkukkaöljyllä on anti-inflammatorisia vaikutuksia. lievästi ärsyyntynyt iho rauhoittuu nopeasti, kun sivelet siihen auringonkukkaöljyä. Omega-6 rasvahappo toimii iholla tulehdusta ehkäisevästi.

 

  1. Edullinen ja helposti saatava öljy; Kotikosmetiikan valmistajalle saatavuus ja hinta ovat tärkeitä asioita. Monet erittäin hyvät öljyt voivat olla täysin saavuttamattomissa. Niitä ei löydy marketeista vaan ne tilataan netistä ja usein ulkomailta. Auringonkukkaöljy on hyvin tunnettu öljy, jota on jokaisen helppo hankkia. Vaikka joudutkin hankkimaan öljyä ison pullollisen, voit aina käyttää loput salaatinkastikkeena, leivontaa tms. Näin ei voi menetellä kaikkien öljyjen kanssa. Monet kosmeettiset öljyt eivät sovellu lainkaan elintarvikkeeksi.

 

Miten käytän auringonkukkaöljyä

Auringonkukkaöljyllä on niin monia käyttökohteita ja tapoja. Juuri monikäyttöisyyden vuoksi se onkin yksi parhaista öljyistä. Tässä muutamia parhaita vinkkejä miten voit itse käyttää auringonkukkaöljyä kotikosmetiikassa.

  1. Suoraan iholle; Auringonkukkaöljyä voit todellakin levittää suoraan iholle. Se ei kaipaa mitään lisäaineita. Pese kädet ja kuivaa ne kevyesti. Tiputa muutama tippa auringonkukkaöljyä kämmenellesi ja hiero kämmeniä yhteen. Taputtele öljy puhdistetulle iholle. Auringonkukkaöljyä voit käyttää koko keholla.

 

  1. Hiustenhoidossa; Auringonkukkaöljy hoitaa hiuspohjaa tehokkaasti. Taputtele pieni määrä auringonkukkaöljyä hiuspohjaan ja anna vaikuttaa yli yön. Hiuspohja tuntuu aamulla kosteutetulta ja hyväkuntoiselta. Hiukset eivät jää rasvaisen tuntuisiksi, jos käytit öljyä vain vähän. Tarvittaessa voit aamulla pestä öljyn pois. Jos valmistat auringonkukkaöljystä hiusnaamion, se on helppo pestä pois. Tämä ei ole aivan itsestään selvää kaikkien öljyjen kohdalla.

 

  1. Öljyuutoksiin; Voit tehdä perinteisiä öljyuutoksia käyttäen auringonkukkaöljyä. Käytä aina uutoksiin vain kylmäpuristettua öljyä. Auringonkukkaöljyyn tehty uutos sopii moneen tuotteeseen. Se on mietoa eikä ärsytä useimpia henkilöitä.

 

  1. Ihon öljypuhdistukseen; Jos haluat yksinkertaistaa kauneudenhoitorutiinejasi, hanki pullollinen hyvää auringonkukkaöljyä. Voit puhdistaa sillä kasvosi iltaisin. Öljypuhdistuksella irtoaa myös kevyt meikki. Vedenkestäviin meikkeihin öljypuhdistus ei tehoa.

 

Miten hankin auringonkukkaöljyä

Auringonkukkaöljyä on suhteellisen helppo hankkia. Sitä löytyy yleisesti markettien öljyvalikoimasta. On vain muistettava tarkistaa, että öljy on nimenomaan kylmäpuristettua eli ”Extra Virgin” laatua. Luomu on aina plussaa mutta ei välttämättömyys. Älä koskaan osta paistoon tarkoitettua öljyä, vaikka se olisi auringonkukista tehty. Tällaiset öljyt eivät toimi iholla.

Jos hankit auringonkukkaöljyä netistä, muista kysyä öljyn viimeinen käyttöpäivä. Yleisesti öljyt säilyvät noin 2 vuotta puristamisesta. Tuoreus on aina valttia.

Hyviä öljyjen hankintapaikkoja ovat luontaistuotekaupat kuten Ruohonjuuri ja Life. Öljyt ovat niissä hyvälaatuisia, usein luomua ja yleensä aina kylmäpuristettuja. Jotkut luontaistuotekaupat osaavat jopa säilyttää öljyjä oikein eli kylmäkaapissa.

Miten säilytän öljyni

Kylmäpuristettu auringonkukkaöljy on aina jääkaappitavaraa. Kun avaat öljypullon joutuu öljy heti tekemisiin hapen kanssa ja pilaantuminen käynnistyy. Voit hidastaa tätä prosessia suojaamalla öljyn valolta ja lämmöltä. Siksi jääkaappi on paras paikka kylmäpuristetulle auringonkukkaöljylle.

Öljy tulisi aina ostaa lasipullossa. Suosi tummia lasipulloja. Lasi on aina turvallinen pakkaus. Siitä ei irtoa mitään tuotteeseen. Käytetyn pullon voi myös kierrättää helposti. Tumma lasipullo suojaa herkkää öljyä valolta jo kaupassa.

Auringonkukkaöljyllä on niin paljon mahtavia ominaisuuksia, että sitä todella kannattaa käyttää kosmetiikassa. Voit kokeilla DIY-reseptiäni auringonkukkaöljystä ”Reseptit” välilehdellä.

Oliko tästä tiedosta sinulle iloa ja hyötyä?

Onko auringonkukkaöljy sinulle ennestään tuttu ja miten olet sitä käyttänyt?

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

enEnglish