Hanki matkoilta ekologisia tuliaisia; Soap Villa, thaimaalaista, luonnonmukaista palakosmetiikkaa

soap-villa

Hanki matkoilta ekologisia tuliaisia; Soap Villa, thaimaalaista, luonnonmukaista palakosmetiikkaa

29.1.2020


Palakosmetiikka on yleistynyt hurjaa vauhtia. Kirjoitin blogiini palakosmetiikasta jokin aika sitten. Palakosmetiikka on ollut osa zero waste ajattelua, joka on hyvin länsimainen ilmiö. Aasia, jossa ympäristöongelmat ovat kasvava ilmiö, ei luonnonkosmetiikkaa juuri ole arvostettu. Tilanne kuitenkin elää ja muuttuu jatkuvasti. Aromaterapeuttisista kylpytuotteistaan kuuluisassa Thaimaassa on nyt alettu kehittämään myös luonnonmukaista palakosmetiikka. Soap Villa on hieno esimerkki tästä.

sopa-villa
Soap Villa palashampoot

Palakosmetiikka sopii tropiikkiin

Trooppisissa olosuhteissa kosmetiikan koostumus poikkeaa selkeästi leudompien ilmanalojen tuotteista. Perinteiset emulsioihin pohjaavat kosmetiikkatuotteet vaativat tropiikissa todella paljon säilöntäaineita, jotta ne olisivat turvallisia käyttää. Myös emulgaattorit saattavat kärsiä jatkuvasta helteestä. Länsimainen luonnonkosmetiikka sisältää turvallisia säilöntäaineita mutta ovatko ne riittävän tehokkaita kuumassa ja kosteassa ympäristössä?

Vedetön palakosmetiikka on tropiikissa todella hyvä vaihtoehto perinteisille tuotteille. Saippuapohjaiset tuotteet eivät tarvitse lainkaan säilöntäaineita.  Palakosmetiikka on tällä hetkellä yksi toimivimmista luonnonkosmetiikkatasoisista ratkaisuista tropiikin ääriolosuhteissa.

Saippuapesut rauhoittavat ihon liiallista mikrobitoimintaa

Pohjoismainen iho on hyvin kuiva. Usein siitä puuttuvat sekä rasva että kosteus. Trooppisen ihon ongelmat ovat toisenlaiset. Trooppinen iho on kostea ja usein myös hieman liian öljyinen. Tällaisessa ihossa viihtyvät hyvin monet mikrobit. Mikrobit iholla ovat tietysti hyvä asia mutta joskus iholle saattaa pesiytyä sieniä ja haitallisia bakteerikantoja. Tämä on varsin yleistä tropiikissa. Saippuapohjaiset, pesevät tuotteet poistavat iholta liian öljyisyyden ja neutraloivat ihon pH:ta. Saippua onkin oikeastaan ainoa iholle suositeltava puhdistusaine tropiikin lomamatkalle.

Luonnonkosmetiikkatasoiset palatuotteet

Soap Villa on thaimaalainen brändi, joka valmistaa luonnonkosmetiikkatasoisia saippuoita, shampoopaloja ja muuta palakosmetiikkaa. Soap Villan tuotteet ovat korkealaatuisia ja tyylikkäästi pakattuja. Haluaisin tässä vaiheessa korostaa sitä, että olen hankkinut Soap Villan tuotteet itse enkä tee kaupallista yhteistyötä heidän kanssaan.

Thaimaalaisittain tyypilliseen tapaan, Soap Villa on lanseerannut valtaisan määrän eri tuoksuisia saippuoita. Jokaisessa saippuassa on omat trooppiset yrttinsä. Jokaisella thaiyrtillä on vanha, perinteiseen yrttilääkintään perustuva vaikutuksensa. Thaimaassa yrttilääkintä on edelleen suuressa suosiossa. Yrttien tehoon uskotaan samalla tavoin kuin Kiinassa.

Thaimaalainen Soap Villa on luonut saippuan jokaiseen ihon ongelmatilanteeseen

maitosaippua
Kuoriva maitosaippua

Kaikki saippuat sisältävät thaimaalaisia perinteisiä yrttejä. Yrtit ovat valittu huolella kukin omaan tarkoitukseen. Nämä saippuat ovat tarkoitettu pääasiassa kasvojen iholle mutta soveltuvat myös koko keholle. Seuraavksi muutamia esimerkkejä Soap Villan saippuavalikoimasta.

  • Sitruunaruohosaippua pienentää ihohuokosia sekä kiinteyttää ja kosteuttaa ihoa
  • Kurkumasaippua parantaa ihon verenkiertoa ja aineenvaihduntaa
  • Aloe Vera saippua rauhoittaa ja kosteuttaa
  • Tamarindin saippua suojaa ihoa ympäristön vaikutuksilta ja pitää yllä ihon luonnollista terveyttä
  • Gotu Kola saippua on hyvin hoitava ja soluja uudistava
  • Moringa saippua on antioksidanttinen. Moringa saa ihon tuntumaan hyvin pehmoiselta kosteuttavan vaikutuksensa ansiosta

Soap Villan valikoimiin kuuluu myös shampoopalat

Shampoopalat ovat lyöneet itsensä läpi kaikkialla läntisessä maailmassa. Nyt on vihdoin Aasian vuoro. Shampoopalat soveltuvat erikoisen hyvin kuumaan, kosteaan tropiikkiin. Kaikki Soap Villan shampoopalat sisältävät hiuksille ja hiuspohjalle valikoituja yrttejä.

  • Butterfly Pea on aasialainen ”rikkaruoho” joka kasvaa ojanpohjilla. Se on sanomattoman kaunis, kirkkaan sininen kukka, jolla on voimakkaita antioksidanttisia vaikutuksia. Butterfly Pea sisältää samaa väriainetta kuin mustikat; antosyaania. Butterfly Pea on mieto yrtti, joka sopii melkein kaikille.
  • Akaasia shampoopala toimii takkuja selventävästi. Akaasia tasoittaa takut sulkemalla hiussuomut ja tekemällä hiuksista sileät.
  • Kaffir Lime on kuuluisa thaiyrtti. Se on erittäin antibakteerinen, raikas ja puhdistava yrtti. Antibakteerisuudestaan ja puhdistuskyvystään huolimatta kaffir lime shampoopala hoitaa liian kuivaa ja kutisevaa hiuspohjaa.

Soap Villan musta ja valkoinen sarja

Hankin itse Soap Villalta mustan ja valkoisen saippuaduon. Valkea saippua sisältää maitoa ja on hyvin hellävaraisesti kuoriva saippua. Käytän sitä tarvittaessa koko keholle.

Musta saippua sisältää tehokkaasti syväpuhdistavaa aktiivihiiltä kookoksesta. Aktiivihiilisaippua on Aasian suurkaupungeissa ihan välttämätön varuste. Ilma on Aasian kasvukeskuksissa huomattavasti likaisempaa kuin monessa Euroopan kaupungissa. Aktiivihiilisaippua poistaa iholta tehokkaasti sekä meikin että ihon pinnassa olevat ilmansaasteet.

Vaikka saippua ei olekaan minulla se ensisijainen ihonpuhdistusaine, käytän sitä säännöllisen epäsäännöllisesti. Varsinkin oleskelu suurkaupungeissa rasittaa ihoa selvästi. Silloin valitsen pienemmän pahan ja käytän aktiivihiilisaippuaa ihon syväpuhdistamiseen.

Palauta ihon pH tasapaino saippuapesun jälkeen

Saippua on sekä emäs että tehokas tensidi eli pesevä, rasvaa poistava ainesosa. Saippuapesun jälkeen kannattaakin iho aina neutraloida jollain happamalla. Siihen sopii esimerkiksi omenaviinietikalla terästetty vesi. Itse käytän usein fermentoituja yrttiuutteita tai Molkosanilla terästettyä vettä. Silloin iho saa takaisin myös menettämiään hyödyllisiä bakteereja.

Soap Villan tuotteita saa vain Thaimaasta

aktiivihiilisaippua
Aktiivihiilisaippua

Tällä hetkellä Soap Villa myy tuotteitaan muutamassa myymälässään Bangkokin alueella, pohjoisen Ciang Maissa sekä Pattayan lomarannoilla. Jälleenmyyntipisteet löytyvät yrityksen sivuilta.

Olen todella iloinen siitä, että myös Aasiassa herätään vastustamaan synteettisiä kosmeettisia tuotteita. Monet matkailija hankkivat Thaimaan vierailullaan kosmetiikkaa tuliaisiksi. Nämä luonnolliset Soap Villan palatuotteet ovat todella esimerkillinen tuliainen. Ostamalla Thaimaasta synteettisen kosmetiikan sijaan luonnollisia palatuotteita, kannustat samalla thaimaalaisia kehittämään lisää luonnonkosmetiikkaa.

Mitkä ovat sinun suosikkituliaisesi ulkomailta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

enEnglish