Riisinleseöljy; yksi käyttökelpoisimmista ihonhoitoöljyistä

riisinleseoljy

Riisinleseöljy; yksi käyttökelpoisimmista ihonhoitoöljyistä

22.4.2020


Olen jo pitkään halunnut kirjoittaa artikkelin riisinleseöljystä.  Riisinleseöljy on eräs parhaista kosmetiikassa käytettävistä perusöljyistä. Se on neutraali, miltei tuoksuton ja sopii melkein jokaisen iholle. Riisinleseöljy sopii todella moneen tarkoitukseen. Tämän kaiken lisäksi sillä on aivan mahtavia ominaisuuksia sekä ihonhoidossa että voiteiden formuloinnissa.

riisinleseoljy

Mitä riisinleseöljy on?

Riisi, sellaisena kuin me olemme sen oppineet tuntemaan, on hyvin rasvatonta. Riisin jyvästä ei voi puristaa öljyjä. Kaikki riisin sisältämä rasva sijaitseekin riisin uloimmassa kuoriosassa. Tämä kuoriosa irrotetaan jyvästä riisin käsittelyvaiheessa. Uloimman kuoriosan poiston jälkeen saadaan valmista valkoista riisiä sekä lesettä.

Riisin lese sisältää valtavasti rasvaa, antioksidantteja sekä vitamiinia. Leseet ovat itseasiassa riisin kaikkein ravintorikkain osa. Riisinleseen rasvapitoisuus on noin 12-13%.

Riisinleseöljy on aasialaisen ihonhoidon kulmakiviä

Aasialaisessa kauneudenhoidossa riisillä on ollut aina suuri merkitys. Japanissa naiset ovat vuosisatoja käyttäneet kuorimatonta riisiä ihonhoitoon, hiustenhoitoon ja kylpyihin. Kuorimattoman riisin leseosa sisältää runsaasti riisinleseöljyä sekä antioksidantteja.

Nykyisin Aasiassa käytetään kauneustuotteena myös riisinleseöljyä ja muita riisistä uutettuja valmisteita. Erityisesti riisinleseöljyn ihoa kirkastavaa vaikutusta ihaillaan kovasti. Riisinleseöljy kuuluu olennaisena osana aasialaiseen kuulasta ihoa tavoittelevaan kauneusrutiiniin.

Riisinleseöljyllä on paljon hyviä ominaisuuksia

Pidän riisinleseöljystä hyvin paljon erityisesti siksi että siinä on niin monta hyvää ominaisuutta samassa paketissa.

  • Riisinleseöljy on erityisen hyvä perusöljy. Se on mauton, hajuton, väritön ja mieto öljy, jota voi käyttää voiteiden pohjana sekä öljyuutoksiin
  • Riisinleseöljy imeytyy hyvin ihoon, se ei aiheuta huokosten tukkeutumista
  • Riisinleseöljy on ihoa suojaava, se pidättää kosteutta ihossa ja saa ihon voimaan paremmin
  • Riisinleseöljy on hyvin siedetty ja sopii myös aivan pienille vauvoille.
  • Riisinleseöljyssä on hyvin paljon vitamiineja ja antioksidantteja
  • Riisinleseöljy käyttäytyy hyvin emulsioissa
  • Riisinleseöljy sopii hyvin saippuaöljyksi

Riisinleseöljy sisältää uskomattoman määrän ihoa hoitavia ainesosia

Riisinleseöljyn hoitavat ainesosat ovat tehokkaita nimenomaan ihon ikääntymisen merkkien torjunnassa.

  • Riisinleseöljy sisältää runsaasti tokotrienolia, joka on hyvin voimakas E-vitamiini. Tokotrienoli on erityisen tärkeä ihon ikääntymisen merkkien torjunnassa. Tokotrienoli on tehokas antioksidantti, joka toimii myös öljyn säilyvyyttä parantavana ainesosana.
  • Riisinleseöljy sisältää antioksidanttia nimeltä y-oryzanoli. Se on vain riisissä esiintyvä yhdiste. y-oryzanolia on riisinleseöljyssä noin 2%. Se kykenee suojaamaan ihon rasvoja hapettumiselta. y-oryzanoli tasoittaa ja kirkastaa ihon väriä. y-oryzanolia lisätään myös UV- tuotteisiin sillä se tukee hienosti varsinaisen aurinkosuojan tehoa.
  • Riisinleseöljy sisältää myös B vitamiineja, beetakaroteenia, coQ10 antioksidanttia sekä lykopeenia. Nämä kaikki ovat antioksidantteja, jotka taistelevat iholla olevia vapaita radikaaleja vastaan.
  • Riisinleseöljy sisältää feruliinihappoa joka on viljoissa esiintyvä, voimakas ihoa suojaava ja uudistava antioksidantti. Feruliinihappo toimii yhdessä E- ja C-vitamiinien kanssa.
  • Riisinleseöljy on ihoa suojaava öljy. Sen rasvahappopitoisuus on ainutlaatuinen. Suuren palmitiinihappopitoisuutensa (n. 21,5%) se pystyy suojaamaan ihoa ulkoisilta ärsykkeiltä kuten tuulelta, auringolta ja ilman kuivuudelta.
  • Riisinleseöljyssä on runsaasti iholle hyödyllistä linolihappoa (n. 34%). Siksi se imeytyy ihoon todella hyvin eikä tuki huokosia. Öljyhappoa riisinleseöljyssä on noin 38%.

Miten voin hyödyntää riisinleseöljyä kosmetiikassa?

Voit käyttää riisinleseöljyä käytännössä kaikissa kosmeettisissa tuotteissa. Jos saisin valita ainoastaan yhden öljyn tuotteisiini, valitsisin nimenomaan riisinleseöljyn.

  • Käytä öljyuutoksiin; riisinleseöljy on paljon säilyvämpi öljy kuin esimerkiksi auringonkukkaöljy. Voit valmistaa siihen kaikki yrttiuutoksesi, joita haluat säilyttää noin 6 kuukautta.
  • Käytä voiteiden pohjana; riisinleseöljy sopii lähes kaikille ihotyypeille. Se on parhaimmillaan ikääntyneellä iholla mutta ei tuki nuorenkaan henkilön ihoa.
  • Käytä lesitiini-emulsiovoiteisiin. Jostain syystä lesitiini-emulsiovoide onnistuu parhaiten riisinleseöljystä
  • Käytä ulkoilutuotteissa; palmitiinihapon ansiosta riisinleseöljy suojaa ihoa ulkoisilta ärsykkeiltä
  • Käytä öljypuhdistukseen; riisinleseöljy sopii öljypuhdistukseen joko sellaisenaan tai yhdessä esimerkiksi risiiniöljyn kanssa.
  • Käytä öljyseerumeihin ja ihoöljyksi; riisinleseöljy sopii pohjaksi öljyseerumeille. Tehosta vaikutusta erikoisöljyillä kuten ruusunmarjansiemenöljyllä tai helokkiöljyllä.
  • Käytä naamioihin; riisinleseöljy kirkastaa ihoa ja tasoittaa sen väriä
  • Käytä pieniä määriä hiustenhoitoon; riisinleseöljy lisää hiusten kiiltoa ja kosteuttaa hiuspohjaa
  • Käytä sellaisenaan kylpyöljynä; riisinleseöljy sopii myös aivan pienille vauvoille
  • Käytä saippuan valmistukseen

Riisinleseöljy on kokeilemisen arvoinen tuote

riisinleseoljy

Tämän luettuasi et varmasti ihmettele miksi pidän riisinleseöljyä yhtenä parhaimmista kosmetiikkaan sopivista öljyistä. Haluat nyt varmasti kokeilla riisinleseöljyä. Voit hankkia sitä kotikosmetiikkaa myyvistä nettikaupoista kuten Limepop . Käy myös tutkimassa aasialaisten kauppojen tarjontaa. Esimerkiksi Alanya Marketissa on hyvälaatuista ja edullista riisinleseöljyä Thaimaasta. Alanya Market on ainakin Espoossa, Helsingissä sekä Tampereella.

Oletko sinä jo tutustunut riisinleseöljyn upeisiin ominaisuuksiin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

enEnglish