Kotikosmetiikan raaka-aineet ja valmistus

44,90 €
Kotikosmetiikan raaka-aineet ja valmistus
Osta kirja tästä

Kotikosmetiikan raaka-aineet ja valmistus on tuhti tietopaketti kotikosmetiikan valmistajille sekä myös kosmetiikan kuluttajille. Se soveltuu käsikirjaksi kosmetiikan raaka-aineita valittaessa.

Tein tämän kirjan aluksi vain itselleni ja omaan käyttööni. Olin kyllästynyt vain sekoittamaan aineita keskenään ja toivomaan että voide sopisi iholleni. Halusin avata raaka-aineiden maailmaa syvemmin. Miksi teolliset voiteet sisältävät mitä sisältävät, miksi kotikosmetiikan valmistajat käyttävät vain tiettyjä öljyjä tai miksi jokin yrtti tai tehoaine olisi sopiva kosmeettiseen käyttöön. Näihin kysymyksiin halusin löytää vastauksen ja laajentaa tietämystäni raaka-aineista sekä ihonhoidosta.

On hyvin tärkeää tietää mistä raaka-aineista tuotteemme valmistamme, mitä ominaisuuksia näillä raaka-aineilla on ja mitä kaikkea pitää ottaa huomioon raaka-aineita yhdisteltäessä. Usein ohjeissa kehotetaan käyttämään jotain mieluista öljyä ja lempiyrttejä. Öljyjä on kuitenkin valtava määrä ja kaikki öljyt eroavat toisistaan. Sama pätee yrtteihin, joita löytyy vieläkin enemmän. Kirjani auttaa valitsemaan oikean raaka-aineen kulloiseenkin tilanteeseen.

Raaka-aineista on käsitelty mm. yrtit, öljyt, savet, kosmetiikan tehoaineet sekä kotikosmetiikassa käytettävät kemikaalit.

”Kotikosmetiikan raaka-aineet ja valmistus” perehdyttää myös kosmetiikan valmistamiseen yksinkertaisilla kotoa löytyvillä välineillä. Kirjassa on kuvattu erityyppisten tuotteiden valmistaminen hyvin yksityiskohtaisesti. Reseptivalikoimassa on mm. salvat, emulsiovoiteet, deodorantit sekä kasvovedet. Ohjeet ovat perusohjeita, joita on helppo muunnella itselleen sopiviksi.

”Kotikosmetiikan raaka-aineet” kirjassa on myös lyhyt kuvaus ihon anatomiasta sekä hoidosta helpottamaan tuotteiden suunnittelua. Ihon rakenteen ymmärtäminen on tärkeää, jos haluaa onnistua voiteen suunnittelussa.


Lisätiedot

Kansi: Pehmeäkantinen

Sivumäärä: 340 sivua

ISBN-13: 9789528029472

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 09.10.2018

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Kyllä

enEnglish