Jade; ihoa hoitava jalokivi

jade-ihonhoidossa

Jade; ihoa hoitava jalokivi

28.7.2021


Yhä useammin löytää kosmetiikasta ainesosia, jotka ovat peräisin jalokivistä. Jalokivet varastoivat energiaa. Ne ovat kuin elektroniikkaa. Kun pidät voimakiveä kädessäsi, oma värähtelysi muuttuu vastaamaan kiven värähtelyä. Tunteemme ja oma energiatasomme vaikuttaa hyvin paljon omaan vointiimme. Erityisesti sen voi huomata ihon kunnossa. Voimakivinä tunnettuja jalokiviä käytetään kosmetiikassa monin eri tavoin. Kerron sinulle jatkossa yleisimmistä voimakivistä ja miten niitä hyödynnetään kosmetiikassa. Tänään kerron sinulle jadesta.

jade-kosmetiikassa
Photo by Shayna Douglas on Unsplash

Jade on tuttu gua sha välineistä

Jaderollereita on nykyisin jo aika monella. Omasta kaapistani löysin kaksikin jaderolleria ja lisäksi jadesta valmistetun guasha lastan. Katja Kokko on kiitettävästi tuonut gua sha tekniikkaa tunnetuksi suomalaisille. Hän on pitänyt gua sha kursseja ja kertonut menetelmistä myös somessa.

Ei ole sattumaa, että gua sha välineet valmistetaan juuri jadesta. Jade on kivi joka on liitetty seremonioihin ja kauneuteen.

Jade ei ole vain kiinalainen kivi

Jadea on totuttu pitämään kiinalaisena kivenä. Totta onkin, että Kiinassa on jo vuosituhansia osattu hyödyntää jadea esineiden valmistuksessa. Se on hyvin joustava kivilaatu ja sitä on helppo työstää. Perinteistä johtuen Kiinassa jaden arvo on suurempi kuin muualla maailmassa. Kiinassa jadesta valmistetut pienet rasiat ja patsaat ovat suosittu lahjaesine vielä nykyisinkin.

Jadea esiintyy hyvin paljon koko Amerikan mantereella sen Tyynen Valtameren puoleisella rannikolla. Myös Burma eli Myanmar tuottaa paljon jadea.

Kivien alkuperä kannattaa tarkistaa huolellisesti. Maailmassa on paljon epäeettistä kaivostoimintaa.

Jade ei ole vain yksi kivilaatu

Jadeksi kutsutaan kahta eri kivilaatua; nefriittiä sekä jadeiittia. Varsinaisesti jade on luokitellaan puolijalokiveksi sen pehmeyden vuoksi. Kutsun tässä jutussa kuitenkin puolijalokiviäkin yksinkertaisesti jalokiviksi.

Nefriitti on yleisempää ja edullisempaa. nefriitti on kalsium-magnesium silikaattia. Se on väriltään valkoista tai vihreää. Vihreän nefriitin väri on hieman kellertävää. Yleensä gua sha välineet ovat nefriittiä.

Jadeiitti puolestaan on natrium-alumiini silikaattia. Jadeiitin väri on vihreä. Harvinaisina kivilaatuina on olemassa myös liilaa ja keltaista jadea.

On myös olemassa lukuisia muita kivilaatuja, joita kutsutaan jadeksi, vaikka ne eivät sitä ole. Jadea myös värjätään laadun parantamiseksi. Siksi kannattaakin hankkia jalokivet luotettavalta myyjältä, joka vastaa kivien laadusta. Jos hankit voimakiviä, on erittäin tärkeää, että kivi on juuri sitä mitä olet ostanutkin. Kivien energiat ovat hyvin erilaisia. Varmista myyjältä, että saat aitoa tavaraa.

Eri vihreän sävyiset jadet vaikuttavat eri tavoin

Hankkiessasi jadea, kannattaa kiinnittää huomiota kiven väriin. Se, onko kivesi jadeiittia vai nefriittiä ei välttämättä ole niin tärkeää.

 • Vaaleat sävyt rauhoittavat ja tuovat seesteisyyttä
 • Tummat värit lisäävät keskittymistä ja maadoittavat

Molemmat jadelaadut; nefriitti sekä jadeiitti sopivat todella hyvin ihonhoitoon. Eri kivilaatuja käytetään ihonhoidossa eri tavoin. Jade sopii parhaiten juuri gua sha tekniikkaan. Gua sha on kiinalainen hoitomuoto, joka vapauttaa meridiaanikanavat ja saa energian virtaamaan. Hoitomuoto perustuu hierontamenetelmään joka itsessäänkin on tehokasta terapiaa kasvojen ja kaulan iholle. Jade tehostaa gua shaa omalla energiallaan.

Jaden henkiset ominaisuudet

Jaden olemus on rauha ja seesteisyys. Jaden värähtelyt ovat pehmeitä ja rauhallisia. Jadella ei ole voimakkaita energioita ja siksi se ei sovi esimerkiksi kristalliveden valmistukseen. Jadeen liitetään seuraavat ominaisuudet

 • rehellisyys
 • rauha
 • kypsyys
 • elämänvoima
 • itsensä hyväksyminen
 • itsensä rakastaminen

Usein jade on väriltään vihreää. Vihreä väri kertoo aina parantavasta ominaisuudesta. Jade hoitaa ihoa. Mitä syvemmän vihreä väri jadessa on, sitä hoitavampi vaikutus on kivellä.

Ihonhoidossa jade vaikuttaa hyvin puhdistavasti. Sen värähtelyt toimivat poistaen toksiineja ja uudistaen ihoa. Erityisesti tukkeutunut iho tarvitsee jadehoitoa. Jade myös avaa kasvoilla olevat lymfatukokset ja saa energian virtaamaan. Näin turvotus laskee ja kasvosi näyttävät nuoremmilta. Käytä jadea ehdottomasti myös kaulan iholla.

Kuinka jadea käytetään ihonhoidossa?

Jos haluat kokeilla jadea ihonhoidossa, suosittelen sinulle perehtymistä gua sha tekniikkaan. Gua sha on paras tapa hyödyntää jaden hoitavat ja rauhoittavat vaikutukset.

Guashan edut ihollesi ovat uskomattoman monipuoliset. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan gua sha tekniikkaa.

Gua sha:

 • Parantaa verenkiertoa
 • Poistaa turvotusta kasvoilta
 • Kiinteyttää ihoa
 • Parantaa lymfakiertoa
 • Poistaa toksiineja
 • Imeyttää kosteusvoiteen tehokkaasti

Jade rullaa voi käyttää myös viilennettynä. Laita rulla jääkaappiin. Viileä rulla pienentää huokosia ja kirkastaa ihoa.

Ennen kun aloitat gua shan, suosittelen että tutustut jadesta valmistettuihin välineisiisi paremmin. Jade esineet tulisi sijoittaa aina kodin kaakkoiskulmaan. Näin ne tuovat onnea ja vaurautta mukanaan.

Voit myös meditoida yhdessä jadekivesi kanssa. Vaikka et harrastaisikaan meditointia, voit silti pitää jadea kädessäsi aina silloin tällöin. Näin kivesi tulee sinulle läheisemmäksi.

Voiteet ja öljyt yhdistettynä jadehoitoon

Jaderollerilla voit käsitellä ihoa ihan sellaisenaan. Riittää että puhdistat ihosi meikistä. Jade rulla on hyvin hoitava. Jade tuntuu iholla kuin levittäisit sille täyteläistä voidetta.

Voit myös yhdistää gua sha rullaukseen kosteusvoiteen. Jaderullan avulla saat kosteusvoiteen imeytymään todella tehokaasti.

Voit halutessasi valita jonkun mieleisen ihoöljyn. Käytä vain puhdasta, korkealaatuista öljyä tai eri öljyjen seosta. Voit levittää öljyä ihollesi runsaasti ja pyyhkiä lopuksi imeytymättömän öljyn pois.

Jade esineiden puhdistaminen

jade-kosmetiikassa
Photo by Camille Brodard on Unsplash

Käytön jälkeen jade rulla sekä muut gua sha tarvikkeet kannattaa puhdistaa kostealla liinalla. Iholta irtoaa kuolleita soluja. Kiven pinnalla on vielä kerros öljyä tai kosteusvoidetta. Ne kannattaa aina pyyhkiä huolellisesti pois. Näin kiven pintaan ei muodostu bakteerikerrosta.

Jos haluat puhdistaa jade esineesi perusteellisesti, käytä lisäksi saippuaa. Huutele jade-esineet ja kuivaa huolellisesti. Älä koskaan pese jadea kuumalla vedellä tai liota sitä vedessä.

Oletko sinä tutustunut gua sha tekniikkaan?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

enEnglish