Granaattiomenansiemenöljy

granaattiomenansiemenoljy

Granaattiomenansiemenöljy

17.3.2021


Olen kirjoittanut artikkeleita monista kosmetiikan öljyistä. Olen valinnut juttuihini kaikkein suosituimpia perusöljyjä. Monet öljyt eroavat vain hieman toisistaan. Tällä kertaa haluan kirjoittaa erikoisöljystä, joka poikkeaa hyvin ratkaisevasti kaikista muista kosmetiikan öljyistä. Granaattiomenansiemenöljy on hyvin poikkeuksellinen öljy. Sinun kannattaa ehdottomasti lukea tämä artikkeli valitessasi kosmetiikan öljyjä.

granaattiomenansiemenoljy
Photo by Sina Katirachi on Unsplash

Granaattiomena on kotoisin Lähi-Idästä

Granaattiomena, (Punica granatum), on ollut meillä aivan viime vuosiin asti aika tuntematon hedelmä. Alun perin granaattiomena on kotoisin Iranin alueelta. Sieltä sen viljely on levinnyt kaikkialle Välimeren alueelle, Intiaan ja muualle trooppiseen Aasiaan. Monissa kulttuureissa granaattiomena on ollut hyvin suosittu hedelmä. Siitä on valmistettu mehua ja eri ruokalajeja.

Granaattiomenansiemenöljy on hyvin kallisarvoinen tuote

Granaattiomena ei varsinaisesti ole öljykasvi. Granaattiomenan siemenissä on vain vähän öljyä. Tarvitaan lähes 200 kiloa tuoreita granaattiomenansiemeniä, jotta saadaan kilo öljyä. Juuri tästä syystä myös granaattiomenansiemenöljy on erittäin kallis tuote. Tämä kallisarvoinen öljy sopii sekä sisäiseen että ulkoiseen käyttöön.

Granaattiomenan siemenöljyssä on hyvin erityinen rasvahappokoostumus ja runsaasti antioksidantteja

Suurin osa kasviöljyistä sisältää pääosin neljää eri rasvahappoa; öljyhappoa, linolihappoa, steariinihappoa ja palmitiinihappoa. Granaattiomenan siemenöljy on poikkeus. Se sisältää suurimmaksi osaksi trikosaanihappoa, jota kutsutaan myös nimellä granaattiomenahappo. Englanniksi granaattiomenahappoa kutsutaan latinasta johdetulla nimellä Punicic acid.

Granaattiomenahappo kuuluu monityydyttämättömiin Omega-5 rasvahappoihin. Omega-5 rasvahappoihin kuuluu myös aika harvinainen myristoleiinihappo.

Granaattiomenansiemenöljy sisältää lisäksi valtavan määrän tehokkaita antioksidantteja. Tärkeimpänä antioksidanttina voin mainita C-vitamiinin. Muista vitamiineista ja hivenaineista voin mainita B1 sekä B2 vitamiinit, kaliumin ja magnesiumin. Granaattiomenansiemenöljy sisältää myös suuria määriä erilaisia polyfenoleja kuten antosyaaneja, ellagiinihappoa sekä tanniineja. 

Granaattiomenansiemenöljyn rasvahappoprofiili

  • Öljyhappo 4-6%
  • Linolihappo 4-6%
  • Palmitiinihappo 3-4%
  • Granaattiomenahappo 75-85%
  • Komedogeeninen arvo 1
  • Väri; syvä, kullan keltainen väri on merkkinä laadukkaasta, kylmäpuristetusta öljystä.  Hyvin vaalea, oranssiin vivahtava sävy on merkkinä heikosta laadusta (saattaa olla epäpuhdasta, kuumakäsiteltyä ja sisältää hedelmälihaa)
  • Hyvälaatuinen granaattiomenansiemenöljy on paksuhkoa, sileää öljyä. Hyvin juokseva öljy on merkki laatuvirheestä tai kuumakäsittelystä.
  • Säilyvyys, säilytä viileässä, valolta suojattuna. Sulje pullo tiiviisti. Öljy säilyy korkeintaan 24 kuukautta puristamishetkestä.

Granaattiomenansiemenöljyn edut iholle

Granaattiomenahapolla on uskomattomat vaikutukset ihon kuntoon ja terveyteen. Se on hyvin monipuolinen öljy, joka sopii hyvin iho-ongelmien hoitoon. Voit kuitenkin käyttää sitä myös normaalilla iholla estämään ikääntymisen merkkejä tai vain kirkastamaan väsynyttä ihoa.

Tässä sinulle suomenkielinen blogilinkki, jossa ravitsemustiedon ohella on myös hieman valotettu Omega-5 rasvahappojen vaikutusta ihonhoidossa.

  • Granaattiomenansiemenöljy on hyvin kosteuttava öljy.
  • Granaattiomenansiemenöljy ei tuki huokosia
  • Granaattiomenansiemenöljy on paksuhko mutta silti hyvin imeytyvä öljy, joka ei jätä ihoa rasvaiseksi. Se ei kuitenkaan ole mikään ns. kuivaöljy.
  • Granaattiomenansiemenöljy kirkastaa ihoa. Sen lukuisat antioksidantit (C-vitamiini) ja polyfenolit tasoittavat ihon pigmenttimuutoksia.
  • vahvistaa ihoa kestämään paremmin UV-säteiden vaikutusta ihoon. Tuote ei tietysti korvaa varsinaista aurinkosuojaa.
  • Granaattiomenansiemenöljy on anti-ages öljy. Se pystyy tehokkaasti uudistamaan ihoa kuljettamalla ravinteita syvälle ihoon.
  • Granaattiomenansiemenöljy vaikuttaa positiivisesti ihon kollageenintuotantoon
  • Granaattiomenansiemenöljy rauhoittaa ärtynyttä ihoa. Öljyllä on anti-inflammatorisia vaikutuksia
  • Tanniinien sekä ellagiinihapon ansiosta granaattiomenansiemenöljy supistaa huokosia ja saa ihon näyttämään tasaisemmalta

Mihin tuotteisiin granaattiomenansiemenöljyä kannattaa käyttää?

Granaattiomenansiemenöljy on erikoisöljy, joka sopii parhaiten seerumeihin. Vain pieni määrä tätä tehokasta öljyä riittää tekemään seerumistasi ihoa hoitavan. Voit käyttää granaattiomenansiemenöljyä jopa 20-50% koko tuotteen öljymäärästä. Sekoita granaattiomenansiemenöljy neutraaliin perusöljyyn.

 Vaikka luokittelenkin Granaattiomenansiemenöljyn erikoisöljyihin, sillä on erityinen kyky kuljettaa muita ravinteita ihon syvimpiin kerroksiin. Siksi sinun kannattaakin yhdistää granaattiomenansiemenöljy tuotteisiin, joissa on muita tehoaineita mukana. Näin kaikki tuotteen ainesosat pääsevät hyödyttämään ihoasi. Lisää siis tippa pari granaattiomenansiemenöljyä hoitavaan yövoiteeseesi. Näin hoitavat aineet kulkeutuvat tehokkaammin perille.

Granaattiomenansiemenöljy sopii myös hiusten ja erityisesti hiuspohjan hoitoon. Öljyllä on hieman antimikrobisia ominaisuuksia. Kokeile sitä vaikkapa hiuspohjan ongelmien hoitoon. Voit lisätä muutaman tipan granaattiomenansiemenöljyä hoitoaineen sekaan ja jättää öljyn hetkeksi vaikuttamaan hiuksiisi.

Suosi kylmäpuristettua, luomulaatuista granaattiomenansiemenöljyä

granaattiomenansiemenöljy
Photo by Sandy Millar on Unsplash

Granaattiomenansiemenöljyä on saatavilla sekä kylmäpuristettuna että kuumentamalla uutettua. Kylmäpuristaminen on prosessi, jossa öljyn lämpötila ei milloinkaan nouse yli 49 asteen. Näin öljyssä olevat fytokemikaalit ja muut ravinteet säilyvät toimintakykyisinä.

Suosin aina kaikissa tuotteissa luomulaatua. Luomutuotannossa on esimerkiksi haitallisten glyfosaattien ja neonikotinoidien käyttö kokonaan kielletty. Luomutuotannosta otetaan säännöllisesti myös näytteitä. Näin havaitaan myös tuulen mukana muualta kantautuneet kasvinsuojeluainejäämät.

Tässä esimerkiksi luomulaatuinen granaattiomenansiemenöljy. Arvokasta öljyä voit ostaa Ecco-Verdestä myös pienemmissä, 10 ml pulloissa. Linkki ei ole kaupallinen eli en saa ostoksistasi tai klikkauksistasi mitään etuja tai rahaa.

Suosittelen sinuakin kokeilemaan granaattiomenansiemenöljyä. Jos olet jo kokeillut kaikkea mahdollista, tässä sinulle tehokas öljy, joka poikkeaa täysin kaikista aikaisemmista kokeiluista.

Kerro kommeteissa, mitä pidit granaattiomenansiemenöljystä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

enEnglish